
Het begint allemaal met mout toevoegen aan warm water

Suiker wordt langzaam door de temperatuur te verhogen uit de mout geextraheerd

De juiste PH of zuurgraad in dit geval is van belang voor de correcte werking van de enzymen

Alle metingen worden nauwgezet gedocumenteerd

Temperatuur van het wort gaat langzaam omhoog om laatste suikers eruit te halen

Toevoegen van smaakmakers aan het wort om de karakteristieke smaak van het bok de krijgen

De hop gaat in de wort en wordt meegekookt

De droge stof wordt uit het mengel gefilterd en overgepompt zodat de wordt aan de kook kan worden gebracht

Het restproduct van het maischen gaat niet verloren, het gaat naar de boer voor de koeien

Het wort is gefilterd en fink aan het koken, tijdens deze fase kan het soortelijk gewicht op orde gebracht worden

Het wort gaat naar de vergistingstank en wordt snel teruggekoeld naar een voor het gist aangename termperatuur

Als het wort is overgepompt naar de vergistingstank gaat de gist aan zijn nobele taak van omzetten van suiker naar alcohol beginnen

Lege flessen zonder etiket gaan door de afvullijn en komen er afgedopt uit

Volle flessen met etiket komen van de lopende band

Doosjes gevuld met Lodewijk bokbier

Klaar voor distributie naar jouw favoriete locatie