
Brouwbedrijf 't Oudewalletje is door 4 buurmannen als hobby ontstaan tijdens de Coronatijd.
Aangezien de terrassen dicht waren en we toch een lekker bier wilden, zijn we zelf maar aan de slag gegaan.

Terwijl restaurants, racebanen en kroegen moeten sluiten, gaan de we aan de slag.
Apparatuur en ingrediƫnten besteld en op 25 april zijn we gestart met het brouwen van ons eerste bier.

Het uitdokteren van een recept en nauwgezet de stappen van het brouwproces doorlopen resulteerde in een eerste bier. De Quarantaine Tripel
Nieuwe Brouwdatum prikken!
Het bier oogst lof in alcohol verschaffende lokalen en op sociale media waar we ontzettend mee verguld zijn!
De voorraad is inmiddels met de helft geslonken en er wordt naarstig gezocht naar een nieuwe brouwdatum
Lancering van de Quarantaine Tripel
De lancering van de Quarantaine Tripel. 's Avonds bezegeld met een proefsessie en BBQ bij restaurant Bolle.
Vanaf die dag bij 20+ lokale ondernemers te verkrijgen. In onder meer Alkmaar, Camperduin, Groet, Schagen, Schoorl, Tuitjenhorn en natuurlijk Warmenhuizen

Noord Hollands Dagblad
Het nieuws over het brouwbedrijf wordt opgepikt door het Noord Hollands dagblad. Er is een pagina groot artikel gepubliceerd in de edities Schagen en Alkmaar

De smaak te pakken - Bokbier
Oktober staat te popelen om aan te breken en dus ook het bokbier seizoen.
Vandaag is het Bokbier van brouwbedrijf 't Oudewalletje wederom bij de Helderse Jongens in Den Helder gebrouwen

Brouwerij Helderse Jongens ingeschakeld
2000 liter bier gaan we niet bolwerken in onze thuisbrouwerij. Dus contact gezocht en brouwerij gehuurd van de Helderse Jongens. Hier wordt de Quarantaine Tripel in grote oplage gebrouwen

Interesse lokale ondernemers
Interesse en direct nog bestelling van restaurant De Moriaan. De druk gaat er direct op want zij willen het bier voor Kermis Augustus 2020, dus nog eens 1000 liter

Eerste Proefsessie buiten de deur
Eerste proef sessie met lokale delicatesse eigenaar Bolle Henrik in Tuitjenhorn. Het resultaat was een bestelling van 1000 liter. Enigzins verbouwereerd gingen we weer op huis aan

Recept Optimaliseren
Het recept is verbeterd tijdens meerdere brouwsessies in Mei. Zelf zijn we zeer tevreden, we zijn benieuwd of anderen de smaak ook kunnen waarderen
Eerste Brouwsessie
Onze eerste batch speciaalbier, de quarantaine tripel, gebrouwen in de achtertuin aan de Oudewal in Warmenhuizen
